Grote voorraad
10 jaar ervaring
Dagelijkse verzending naar Nederland en Belgie
Inloggen0
Grote voorraad
10 jaar ervaring
Dagelijkse verzending naar Nederland en Belgie

APS ECU-R monitoring unit

APS APS ECU-R monitoring unit
Productomschrijving

Datasheet APS ECU-R

De APsystems ECU (Energie Communicatie Unit) is de informatie gateway voor de microomvormers
en de zonnepanelen.
De module verzamelt de prestatie gegevens van elke afzonderlijke micro-omvormer en stuurt
deze informatie naar een database, slechts verbonden met een enkele data en power kabel.
Via de APsystems EMA applicatie geeft de ECU u nauwkeurige analyses van elke micro-omvormer en elk zonnepaneel vanaf uw mobiel, tablet of computer.
De gebruiksvriendelijke interface geeft u in enkele seconden toegang tot uw solar systeem.
Standaard voorzien van Wifi en Zigbee.

Handleiding

Als u uw PV-systeem zelf hebt geïnstalleerd, kunt u uw EMA eindgebruikerstoegang instellen met het "Local Access" (voormalig: ECU_EPP) subprogramma van de EMA MANAGER APP

De instructies hiervoor vindt u in de bijlage, en hier de handleidingen  van de communicatie eenheiden ECU-R en ECU-B . Op pagina 15 (ECU-R) of 14 (ECU-B) staat, hoe de ECU op het internet moet worden aangesloten. 

Hier wat tips voor het instellen:

  1. Wanneer u verbinding maakt met de HotSpot van de ECU, zal uw mobiele apparaat u vertellen dat u "Verbonden bent zonder internet". Dit klopt, en dat moet ook wel - de ECU moet immers de gegevens van de micro-omvormer naar de EMA sturen, niet uw mobiele apparaat. De HotSpot wordt alleen gebruikt om de ECU in te stellen.
  2. Als de verbinding met de hotspot vervolgens automatisch wordt verbroken en u wordt verbonden met de internetrouter, verwijder dan tijdelijk de internetrouter van uw mobiele apparaat en herhaal het proces. Als u een VPN bgebruikt op uw mobiele apparaat, zet het tijdelijk uit en herhaal het proces.
  3. Als een DS3 niet wordt herkend, moet de firmware van de ECU worden bijgewerkt. Dit gaat als volgt: Telkens wanneer u opstart met een internetverbinding tot stand gebracht, zal de ECU-B controleren op updates en deze automatisch installeren. Om opnieuw op te starten, haalt u de netadapter ongeveer 10 seconden uit het stopcontact (trek niet aan de stekker van het apparaat).  In de werkruimte van de EMA MANAGER APP kunt u de geïnstalleerde firmware versie zien onder de afbeelding van de ECU. De huidige versie is B1.2.25A.
  4. Bij het instellen van een doe-het-zelf account moet u uw mobiele apparaat vóór de laatste stap - "Sync to EMA" - opnieuw met de internetrouter verbinden.
  5. Om achteraf invoerfouten te corrigeren, logt u in op https://apsema.com en klikt u op het met een tandwiel beklede pictogram "SETTING".

 

Reviews

0 / 5Based on 0 reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product..

Schrijf je eigen review

Previously viewed

APS APS ECU-R monitoring unit
APSAPS ECU-R monitoring unit

We hebben momenteel ECU-R units op...

We hebben momenteel ECU...

€165,00 Excl. btw
Toevoegen
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »